Alle kinderen moeten meetellen

Niet van toepassing

Sinds 2021 werkt Annabel als vrijwilliger-intermediair bij Leergeld. Zij behandelt de aanvragen die binnenkomen en bezoekt (vooralsnog door de corona-situatie alleen online) de gezinnen om de aanvraag beter te inventariseren en in behandeling te nemen.

Zij heeft ruime werkervaring met leiding geven, coachen en begeleiden in veranderende commerciële organisaties. Wij waren benieuwd naar haar motivatie om voor Leergeld te werken.

Annabel vertelt: “Tot de dag van vandaag ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt om mij meer in te zetten voor de maatschappij en de mensen om mij heen.Vrijwilligerswerk is voor mij een fijne manier om betekenisvol bij te dragen aan een doel dat me raakt. De gezinnen van Leergeld hebben allemaal hetzelfde doel, ervoor zorgen dat hun kinderen het goed voor elkaar hebben op school en daar omheen. Dat raakt mij, ook omdat ik zelf twee kinderen heb en weet dat je als moeder altijd het beste wilt voor je kinderen.

Het werk is afwisselend en uitdagend. Soms is het niet meteen duidelijk wat een kind precies nodig heeft. Dan probeer ik die knoop eerst te ontwarren. Vaak is taal ook nog een barrière maar je komt er toch altijd wel uit met het gezin. De wil om iets voor elkaar te krijgen is aan beide kanten enorm. Het geeft me veel voldoening en het verrijkt mijn leven. Dat motiveert mij in dit werk.

Daarnaast is het leuk om met een team betrokken en bevlogen mensen samen te werken aan het doel om kinderarmoede tegen te gaan. Leergeld heeft mij benaderd via de website ‘Haarlem voor elkaar’, een site waar ik mijn diensten had aangeboden. Het was een schot in de roos. Ik ben ontzettend blij dat Leergeld op mijn pad is gekomen en blij verrast hoe professioneel georganiseerd en ambitieus deze Stichting is.”