Bijdragen aan het welzijn van kinderen

Niet van toepassing

Maarten van Heugten werkt sinds 2022 als (vrijwillig) bestuurslid voor Leergeld Haarlem – Zandvoort. Hij is vader van twee dochters van 10 en 12. Sinds een jaar woont hij met zijn gezin in Haarlem. Hij was op zoek naar een leuke, passende en leerzame manier om in zijn vrije tijd een bijdrage te leveren aan het welzijn van andere stadgenoten. Via Haarlem voor Elkaar vond hij deze vacature en wist meteen dat het een mooie interessante match zou zijn.

We vroegen Maarten of hij iets meer kan vertellen over wat hem drijft om zich als bestuurslid voor Leergeld Haarlem – Zandvoort in te zetten.

“In algemene zin vind ik het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de samenleving, zowel via mijn werk als daarbuiten. Leergeld raakt mij in het bijzonder omdat ik weet en zie hoe belangrijk het is voor kinderen om mee te kunnen doen en zich te kunnen ontwikkelen. De ervaringen en de skills die je in je vroege jeugd meekrijgt draag je de rest van je leven met je mee. Ik gun ieder kind daarin het beste. En daar worden we ook gewoon met z’n allen beter van.

Sinds ik actief ben voor de stichting, ben ik heel erg onder de indruk van de enorme betrokkenheid en professionaliteit waarmee iedereen aan de slag is. De verhalen uit de praktijk van intermediairs maken veel indruk en geven ook kleur aan het belang van wat we aan het doen zijn. Verder steek ik heel veel op over hoe een stichting die draait op subsidie, donaties en vrijwilligers werkt en wat de uitdagingen zijn. Ik heb er ontzettend veel plezier in.

Voor de toekomst is het belangrijkst is dat ons bereik groeit en dat dat blijft passen bij de middelen die we beschikbaar hebben. Zoveel mogelijk kinderen bereiken op een zo laagdrempelig mogelijke manier.”